nedelja, 18. marec 2012

Dostopanje do Isterskih sten


 Ta vikend sva se po uspešno opravljeni registraciji Blue Arow-multivana odpravila v Istro. Prvo postajo sva imela v Istrskih toplicah, kjer sva si šla ogledat neko novo skalo. Po eno urnem dostopu skozi grmovja, drevesa, trnje... sva ugotovila da tam sploh ni smeri in jih zaradi slabe skale verjetno tudi ne bo. Iz ceste je zgledalo dosti bolje :(.  
  V soboto pa sva si šla ogledat plezališče v Pazin. Tam naj bi plezala, a je bila na žalost luknja pod vodo, čez steno pa je tekel slap. Vsaj za fotkat je bilo lepo :).

Preveč vode za plezat
In premalo za DWS

 In pot sva nadaljevala pot v Brseč: (http://www.penjanje.net/index.php?option=com_content&task=view&id=735). Tam naj bi bile lepe, dolge in lahko dostopne smeri čisto ob morju. Zahvaljujoč super skici v vodničku pa sva spet dostopala skozi grmovja, drevesa, trnje..., čez stene, pod stenami in na koncu končno prišla do morja in stolpa, kjer smeri štartajo direktno iz morja. Smer je bila sicer super, voda pa je bila na žalost premrzla za kopanje.

Dostop do smeri

 V nedeljo sva se zbudila v Medveji. Veselje po previsnih stenah pa nama je kmalu uničil dež, veter in mraz. Po pol-urnem obupavanju in razmišljanju kam bi še lahko šla, sva dobila info o dobrih razmerah v Kompanju, zato sva se odločila za Pandoro, pri Buzetu. Tu res ni bilo več megle in z veseljem sva se spustila do skale. Začela sva bolj počasi. In čukasto. In vse je bilo težko. Na koncu pa sem se le zbral za eno smer, ki mi jo je uspelo preplezati na pogled. Na vrhu so me sicer malo usmerjal kam smer sploh gre zaradi zmešnjave s kompleti in kombinacijami. No važn da me je navil ko prasca (kar se za 8c že spodobi) in da se smer zaključi s top outom kot vsak dober bolder. Sledila je kratka pavza in ugotovitev, da me odvilo ne bo še kakšnen dan in sva se odpravila proti domu na pivo in pašto. lp

V Medveji ni bilo kot lansko leto :(

Ni komentarjev:

Objavite komentar